Voetbal

Heerenveen niet verder met Van Anholt, Marzo verlengt contract

Pele van Anholt lijkt te gaan vertrekken bij sc Heerenveen. De Friese club meldt donderdag dat de optie in het aflopende contract van de middenvelder niet wordt gelicht.

De 24-jarige Van Anholt doorliep de jeugdopleiding van Heerenveen en debuteerde in 2011 in de hoofdmacht.

In 133 Eredivisiewedstrijden scoorde hij tot dusver twee keer. Dit seizoen kwam hij 22 keer in actie voor de ploeg van trainer Foppe de Haan.

Ook de optie in het contract van Stephen Warmolts wordt niet gelicht. De 21-jarige verdediger speelt dit seizoen op huurbasis bij Helmond Sport.

Marzo

Het contract van Stefano Marzo werd wel verlengd. De 25-jarige Belg zette donderdag zijn handtekening onder zijn nieuwe verbintenis tot 2018.

De verdediger speelt sinds 2013 bij Heerenveen. Marzo werd opgeleid bij PSV, maar een doorbraak in Eindhoven bleef uit. Dit seizoen speelde hij vooralsnog 23 wedstrijden.

De Graafschap

De Graafschap heeft de optie in het contract van Vincent Vermeij gelicht. De 21-jarige aanvaller staat nu tot medio 2017 op de loonlijst van de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.

"De afgelopen twee seizoenen heeft Vincent zich goed ontwikkeld. Hij scoort regelmatig en werkt hard. We denken dat hij bij ons nog een paar stappen kan maken", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede op de website van De Graafschap.

Tip de redactie