Voetbal

Ferguson zou titel Leicester City terecht vinden

Voormalig Manchester United-manager Alex Ferguson vindt dat Leicester City het verdient om dit seizoen de titel te veroveren in de Premier League.

De 'Foxes' verdedigen met nog slechts zeven duels te gaan een voorsprong van vijf punten op nummer twee Tottenham Hotspur.

"Leicester is zonder twijfel het beste team geweest dit seizoen, ze verdienen het gewoon", laat de 74-jarige Ferguson weten in een interview met Sky Sports.

"Je zou denken dat onervarenheid hen nu gaat opbrengen, maar gezien de energie die ze tentoonspreiden zie ik ze het wel redden."

"Ze zetten in hun laatste wedstrijden steeds een uitslag van 1-0 neer. Ik kan me een seizoen bij Manchester United herinneren waarin we acht keer met die cijfers wonnen. Dat leverde ons de titel op. Leicester heeft een bepaalde vastberadenheid. De situatie waarin ze zitten beangstigt ze niet, dat is heel belangrijk."

Onvermijdelijk

Ferguson denkt dat alleen Tottenham nog een stokje kan steken voor het kampioenschap van Leicester.

"Zelf zal Leicester ook nog wel iets laten liggen, dat is onvermijdelijk in de Premier League. Maar de andere teams zullen ook niet foutloos blijven. Ik heb Tottenham in jaren niet zo goed zien spelen, maar ik denk dat Leicester het afmaakt."

Leicester City neemt het zondagmiddag voor eigen publiek op tegen het Southampton van manager Ronald Koeman.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League

Tip de redactie