Voetbal

ADO verwijst Timothy Derijck door clausule naar tribune

De onzekere financiële situatie bij ADO heeft vervelende gevolgen voor Timothy Derijck. De Belgische verdediger zal door een clausule in zijn contract in ieder geval in twee van de laatste zes competitieduels op de tribune zitten.

In de tweejarige verbintenis die de nu 28-jarige Derijck medio 2014 ondertekende is een clausule opgenomen dat zijn contract verlengd en verbeterd wordt als hij dit seizoen in 25 wedstrijden minimaal 45 minuten speelt.

De oud-speler van PSV en Feyenoord staat nu op 21 Eredivisieduels en ADO wil niet dat zijn contract moet worden opgewaardeerd.

"We kunnen het ons in deze situatie in financieel opzicht niet veroorloven om Timothy 25 wedstrijden te laten spelen'', aldus technisch manager John Metgod woensdag in gesprek met het AD.

Wang

De nummer tien van de Eredivisie werd eerder deze maand door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet naar de financieel zorgwekkende categorie 1.

ADO wacht al maanden op de 3,7 miljoen euro die eigenaar Hui Wang de club beloofd heeft. De Chinees was begin maart na lange tijd weer op bezoek in Den Haag, maar een betaling aan de club is tot nu toe uitgebleven.

Derijck heeft begrip voor de situatie waarin ADO zich bevindt. "Het gaat financieel niet goed met ADO en daarom snap ik hun standpunt ook wel. Maar natuurlijk baal ik hiervan", zegt hij tegen Voetbal International.

"Toen ik twee jaar geleden van PSV terug naar ADO ging, moest ik financieel inleveren. Toen is afgesproken dat ik daar in mijn derde jaar voor gecompenseerd zou worden met deze optie, maar dat gaat nu dus niet door. Zonde."

Lees meer over:
Tip de redactie