Voetbal

Valencia zet trainer Neville binnen vier maanden op straat

Valencia heeft trainer Gary Neville woensdag na minder dan vier maanden ontslagen wegens de slechte resultaten van de club.

De voormalig verdediger van Manchester United was pas sinds begin december werkzaam in Estadio Mestalla. Assistent-trainer Pako Ayestaran maakt het seizoen af.

"Ik was graag doorgegaan met mijn werk, maar ik begrijp dat het in het voetbal gaat om resultaten en tien zeges, zeven gelijke spelen en elf nederlagen in 28 wedstrijden is niet het niveau dat ik of de club nastreef", aldus Neville in een verklaring.

De 41-jarige Engelsman begon in december als opvolger van de opgestapte trainer Nuno aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, maar hij wist het tij niet te keren bij de club uit de Primera Division.

Valencia won slechts drie van de zestien competitieduels onder zijn leiding. De club staat momenteel op een teleurstellende veertiende plaats met 34 punten uit dertig wedstrijden.

Eerder deze maand werd Neville met Valencia in de Europa League uitgeschakeld door Athletic Bilbao, nadat hij er vlak na zijn aanstelling in december al niet in slaagde de club in de Champions League te houden.

Europa League

In februari kwam er voor Valencia ook een einde aan het avontuur in de Copa del Rey, toen FC Barcelona over twee wedstrijden veel te sterk was.

Neville kwam in zijn loopbaan als speler alleen maar uit voor Manchester United. Tussen 1995 en 2007 speelde hij daarnaast tot 85 interlands voor het Engelse elftal.

De voormalig back is ook assistent van de Engelse bondscoach Roy Hodgson en was daardoor de afgelopen anderhalve week niet in Spanje.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division

Lees meer over:
Tip de redactie