Robben kent terugslag in herstel van bovenbeenblessure

Arjen Robben staat langer dan verwacht aan de kant door zijn bovenbeenblessure. De aanvaller van Bayern München kampt met een terugslag en is nog niet begonnen met trainen.

"Arjen begint volgende week weer met trainen", laat zijn vader woensdag aan de NOS weten. Het is nog niet duidelijk wanneer de aanvoerder van Oranje weer wedstrijdfit is.

Robben lijkt in ieder geval het eerste duel van Bayern met Benfica in de kwartfinales van de Champions League te moeten missen. De heenwedstrijd wordt komende dinsdag in München afgewerkt, de return is op woensdag 13 april.

Eerder deze maand liep Robben zijn blessure op in de aanloop naar de wedstrijd tegen Juventus in de achtste finales van het miljoenenbal. Bayern plaatste zich in de Allianz Arena toen na verlenging voor de volgende ronde.

De 32-jarige vleugelspeler meldde zich daarop ook af voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Engeland.

Spierblessure

Onlangs stond Robben ook al een tijd aan de kant met een spierblessure. Die liep hij in november op, waarna hij in januari zijn rentree maakte in de hoofdmacht van Bayern.

Met de 'Rekordmeister' gaat de Groninger aan de leiding in de Bundesliga. Bayern verdedigt een voorsprong van vijf punten op nummer twee Borussia Dortmund. Zaterdag speelt Bayern zonder Robben thuis tegen Eintracht Frankfurt.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga

Lees meer over:
Tip de redactie