Voetbal

Oud-PSV'er Bakkal zoekt niet meer naar nieuwe club

De loopbaan van Otman Bakkal lijkt voorbij. De 31-jarige oud-speler van onder meer PSV en Feyenoord is niet meer op zoek naar een nieuwe club.

Bakkal zit al bijna twee jaar zonder club nadat hij in de zomer van 2014 geen nieuw contract kreeg bij Feyenoord. Begin 2015 liep hij nog stage bij Sparta Praag, maar dat liep op niets uit.

"Er zijn nog wat contacten geweest en inderdaad die stage in Praag", zegt zaakwaarnemer Rodger Linse woensdag in het Eindhovens Dagblad.

"Vorig jaar hebben we samen geconcludeerd dat er waarschijnlijk niet veel meer voor hem komt en dat het daardoor vroeg zou kunnen eindigen. We zijn nu niet actief op zoek meer voor hem."

Oranje

Bakkal doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde tot 2012 116 Eredivisiewedstrijden voor de Eindhovenaren waarin hij 25 keer scoorde. Hij werd in die jaren uitgeleend aan FC Den Bosch, FC Eindhoven, FC Twente en Feyenoord.

Na een mislukt avontuur bij Dinamo Moskou tekende hij in 2013 voor de tweede keer in De Kuip. De middenvelder was in dat tweede seizoen echter veel minder succesvol dan in zijn eerste jaar bij Feyenoord (2011/2012) toen hij in 29 competitiewedstrijden negen keer scoorde.

In 2009 speelde Bakkal zijn enige interland voor het Nederlands elftal. Op 18 november van dat jaar kwam hij in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen zes minuten voor tijd als invaller in het veld tegen Paraguay (0-0).

Bakkal is daarmee de international met de minste minuten in Oranje.

Lees meer over:
Tip de redactie