Vincent Janssen besefte dinsdagavond na de 2-1 zege op Engeland nog niet helemaal dat hij bij zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal gelijk heeft gescoord.

De spits van AZ was vanaf elf meter verantwoordelijk voor de 1-1 en verzorgde op Wembley bovendien de assist bij de winnende treffer van Luciano Narsingh.

"Dat dit hier op Wembley gebeurt, mooier kan bijna niet. Dit was een van de mooiste momenten van mijn leven', zei de 21-jarige Janssen, die een jaar nog in de Jupiler League bij Almere City FC speelde. "Als je weet waar ik vandaan kom, dan is dit bijna niet te geloven.''

Janssen eiste in de vijftigste minuut gelijk de bal op toen Danny Rose hands maakte in het strafschopgebied. "We hadden vooraf afgesproken dat Quincy Promes en ik moesten uitmaken wie hem zou nemen. Quincy was al gewisseld, dus toen was het voor mij duidelijk dat ik achter de bal ging staan."

Video: Samenvatting Engeland-Nederland

Vaste trap

De aanvalsleider, die van bondscoach Danny Blind de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan Huntelaar, bleef uiterst koel en schoot de bal in de kruising.

"De keeper dook best wel vroeg, waardoor de linkerhoek helemaal vrij was. Ik weet van mezelf dat ik een vaste trap heb. Als ik de bal goed raak, dan mag de doelman hem nooit stoppen. Eigenlijk had ik al eerder moeten scoren. Die kans oog in oog met Forster moet natuurlijk zitten."

Janssen was als kleine jongen al eerder op Wembley, maar kreeg destijds 'slechts' een rondleiding. "Dat was zeven of acht jaar geleden. Ik had nooit verwacht dat ik hier ooit als speler zou staan."

"Dit is één van de mooiste stadions die ik ooit heb gezien. Fantastisch dat ik zo belangrijk kan zijn voor Oranje. Wat een avond. Dit zal ik nooit meer vergeten.''

Video: Droomavond voor Vincent Janssen in Oranje