Voetbal

Details transfer Memphis naar United uitgelekt via Football Leaks

Manchester United heeft een bedrag van 34 miljoen euro betaald om Memphis Depay over te nemen van PSV.

Dat blijkt uit de overeenkomst tussen de clubs die klokkenluiderssite Football Leaks dinsdagochtend publiceerde.

Memphis (22) stapte vorig jaar over naar Old Trafford, na een seizoen waarin hij met PSV de landstitel veroverde en hij zich kroonde tot topscorer van de Eredivisie.

United betaalt de 34 miljoen euro in drie termijnen, de helft van het bedrag binnen twee dagen na het afronden van de transfer.

Verder zou een som van 8,5 miljoen euro voor 31 januari 2016 overgemaakt moeten zijn. De laatste 8,5 miljoen euro dient voor 1 juli 2016 op de rekening van PSV te staan.

United en PSV maakten afgelopen jaar het exacte transferbedrag niet bekend.

De vergoeding kan nog oplopen door verschillende bonussen. Zo ontvangt PSV een bedrag van 1.350.000 euro als United de Champions League wint met Memphis onder contract.

Een Premier League-titel voor de 'Red Devils' levert de Eindhovenaren net zoveel op.

Uitgeschakeld

Op korte termijn hoeft PSV geen 'Memphis-bonus' te verwachten. De ploeg van manager Louis van Gaal bezet de zesde plaats in de competitie en is uitgeschakeld in de Champions League en Europa League.

Memphis kwam tot nu toe in 23 Premier League-duels in actie voor United, waarin hij twee keer scoorde.

Football Leaks lekt met grote regelmaat contracten en documenten. Afgelopen jaar publiceerde de site onder meer de verbintenis die FC Twente afsloot met investeringsmaatschappij Doyen Sports.

Ook staan op de site de contracten van de megatransfers van Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid en die van Luis Suarez van Liverpool naar FC Barcelona.

Lees meer over:
Tip de redactie