Voetbal

Oud-voorzitters FC Barcelona eren Cruijff zaterdag in Camp Nou

Alle acht (ex-)voorzitters van FC Barcelona die nog in leven zijn, zullen komende zaterdag in stadion Camp Nou samenkomen om Johan Cruijff te gedenken.

Voor het begin van de 'Clasico' tegen Real Madrid zal de Catalaanse topclub een ode brengen aan de legendarische 'nummer 14', die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed.

Agusti Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluis Nuñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell en de huidige preses Josep Maria Bartomeu zullen met elkaar bij het eerbetoon aan Cruijff aanwezig zijn.

Zij ondertekenden eerder al gezamenlijk een brief, die eind vorige week werd gepubliceerd. Daarin werd Cruijff bedankt voor de unieke erfenis die hij bij Barcelona met zijn voetbalvisie heeft achtergelaten.

Cruijff maakte als speler en als trainer grote furore met FC Barcelona. In totaal vierde hij onder meer vijf landstitels bij de club en won hij zowel de Europa Cup 1 als Europa Cup 2.

Herdenkingsplek

De afgelopen dagen was er in Camp Nou een herdenkingsplek ingericht waar fans afscheid konden nemen van Cruijff. Zondag was die plek al 20.000 keer bezocht.

Dinsdag zal er tussen 15.00 uur en 18.00 uur in het auditorium van het stadion een bijeenkomst zijn voor oud-collega's en vrienden van Cruijff en zijn familie.

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie