Voetbal

Oranje na zes jaar weer zonder speler van 'Grote Vier'

Het Nederlands elftal treedt dinsdagavond in de oefeninterland tegen Engeland voor het eerst in zes jaar aan zonder minimaal één speler van de zogeheten Grote Vier: Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Robin van Persie.

De vorige keer dat het viertal ontbrak was op 11 augustus 2010 in de oefeninterland in en tegen Oekraïne (1-1). Bondscoach Bert van Marwijk koos er destijds voor om de spelers uit de WK-selectie rust te geven.

Van de 23 spelers die een maand eerder tweede werden op het toernooi in Zuid-Afrika werd alleen doelman Michel Vorm opgeroepen.

Met de interland tegen Oekraïne kwam er ook al een einde aan een lange reeks van interlands waarin Sneijder, Van der Vaart, Robben en/of Van Persie speelminuten kregen. Zeven jaar eerder, op 12 februari 2003 tegen Argentinië (1-0 winst), ontbrak het viertal ook.

Van der Vaart was destijds geblesseerd en Sneijder en Robben debuteerden twee maanden later pas tegen Portugal. Van Persie speelde in 2005 zijn eerste interland.

Blessures

109-voudig international Van der Vaart, die momenteel niet zeker is van een basisplaats bij Real Betis, wordt al twee jaar niet meer opgeroepen voor Oranje. Fenerbahçe-spits Van Persie (101 interlands) wordt sinds november gepasseerd door bondscoach Danny Blind.

Wesley Sneijder (121 interlands) en Arjen Robben (88 interlands) ontbreken tegen Engeland door een blessure. De wedstrijd op Wembley begint dinsdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz.

Engeland-Nederland is dinsdagavond live te zien op NU.nl en SBS6. De uitzending begint om 20.25 uur.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie