FC Barcelona heeft zaterdag bij stadion Camp Nou een herdenkingsplek ingericht naar aanleiding van het overlijden van Johan Cruijff. De plek werd drukbezocht.

Onder meer voorzitter Josep Bartomeu en leden van het bestuur waren bij de opening aanwezig. Ook Real Madrid-preses Florentino Perez en voormalig FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta lieten zich zien.

Mensen kunnen zaterdag de hele dag een boodschap achterlaten voor Cruijff en kwamen massaal opdagen. Duizenden fans bezochten de plek.

Veel mensen toonden daarbij shirts, vlaggen en sjaaltjes van FC Barcelona, Ajax en het Nederlands elftal.

De legendarische 'nummer 14', die donderdag op 68-jarige leeftijd overleed, won als speler en trainer vele hoofdprijzen met FC Barcelona.

Bekijk beelden van de herdenkingsplek:

FC Barcelona opent herdenkingsplek voor overleden Cruijff
FC Barcelona opent herdenkingsplek voor overleden Cruijff

Ajax

FC Barcelona is nog met Ajax in overleg over een passend eerbetoon aan Cruijff rond de komende wedstrijden van beide clubs.

Ajax neemt het volgende week zondag in de Amsterdam Arena op tegen PEC Zwolle. Een dag later wacht FC Barcelona de kraker tegen Real Madrid.

In de Amsterdam Arena werd zaterdagmiddag eveneens een condoleanceregister geopend. Directeur Edwin van der Sar schreef samen met oud-Ajacieden als Sjaak Swart, Marc Overmars, Stanley Menzo en John Heitinga als eerste een persoonlijke boodschap in het boek.