Debuut in Oranje moet nog doordringen bij Vincent Janssen

Vincent Janssen is er trots op dat hij vrijdag tegen Frankrijk (3-2 verlies) mocht debuteren in het Nederlands elftal, al moet het ook nog een beetje tot de spits doordringen dat hij zich international mag noemen.

"Ik besef het nog niet helemaal, maar het is natuurlijk wel een prachtige mijlpaal", aldus Janssen tegen NU.nl.

De 21-jarige spits van AZ, die tien minuten voor tijd inviel, heeft inmiddels ook al zijn zogeheten 'haasje', het zilveren aandenken dat elke debutant krijgt van de KNVB. "Na afloop reikte directeur Bert van Oostveen het aan me uit in de kleedkamer. Dat was heel mooi."

"Ik vind het ook wel mooi dat ik tegen een topland als Frankrijk mocht debuteren. Vanaf de bank zag ik al het niveauverschil met bijvoorbeeld de Eredivisie. De Fransen hebben heel veel kwaliteiten, het zijn allemaal complete spelers. Een sterke ploeg en dat bleek ook wel."

Eerbetoon

Vanaf de bank zag Janssen Antoine Griezmann en Olivier Giroud al snel scoren, waardoor Oranje tegen een 2-0 achterstand aan keek toen het eerbetoon aan de donderdag overleden Johan Cruijff begon in de veertiende minuut.

"Maar ik dacht toen niet dat het helemaal fout zou gaan voor ons. Oranje heeft genoeg kwaliteit om dat te voorkomen. Het is in de rust denk ik goed omgezet door met vier in plaats van vijf verdedigers te gaan spelen."

In de tweede helft speelde Nederland beter en kwam via goals van Luuk de Jong en Ibrahim Afellay terug tot 2-2. De gelijkmaker viel pas toen Janssen in het veld stond.

"Het was heel lekker dat we toch nog terugkwamen en ook om dat in het veld mee te maken. Maar helaas was het uiteindelijk dus niet genoeg."

Bekijk de reacties van Daley Blind en Willems:

Lees meer over:
Tip de redactie