Voetbal

Sneijder mist oefenduel met Engeland vanwege hamstringblessure

Het Nederlands elftal moet het dinsdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Engeland zonder Wesley Sneijder stellen.

De 31-jarige middenvelder liep vrijdag in de eerste helft van het duel met Frankrijk (3-2 nederlaag) een spierblessure op. Sneijder moest zich na 36 minuten laten vervangen vanwege klachten aan zijn hamstring.

Sneijder was met afstand de meest ervaren speler van Nederland. Hij droeg voor de 121e keer het shirt van Oranje. De speler van Galatasaray werd vervangen door Riechedly Bazoer, die pas zijn tweede interland speelde.

''Ik ben ruim twee jaar niet geblesseerd geweest'', stelde Sneijder. ''En nu gebeurt dit. Misschien zijn het de spanningen die ik allemaal heb gehad in Turkije. Het is daar niet echt fijn'', doelde hij op een serie terreuraanslagen.

''We hebben niet veel ervaren spelers. daarom is het extra zuur dat na Robben nu ik afhaak. Aan de andere kant is dit weer een mooie kans voor een jonge speler'', zei de middenvelder.

'Kwartje moet vallen'

Sneijder was niet te spreken over het optreden van Oranje. ''We hadden bij rust met veel meer dan 2-0 achter kunnen staan'', mopperde hij. ''Het gaat om taken uitvoeren en afspraken nakomen. We hebben nog even tot de start van de WK-kwalificatie, maar het kwartje moet wel een keer gaan vallen. Frankrijk was fysiek en technisch een stuk sterker. Misschien was het wel extra pijnlijk hoe we uiteindelijk verliezen. We komen op 2-2, terecht of niet. Zij zetten een keer aan het het is 2-3.''

Het is nog onduidelijk of Blind een vervanger voor Sneijder oproept.

Lees meer over:
Tip de redactie