ADO Den Haag neemt na dit seizoen afscheid van vijf spelers, onder wie verdediger Gianni Zuiverloon.

Ook de aflopende contracten van Segun Owobowale, Giovanni Korte, Dylan Nieuwenhuijs en de momenteel aan VVV-Venlo verhuurde Robin Buwalda worden niet verlengd.

De 29-jarige Zuiverloon is bezig aan zijn derde seizoen bij ADO. Deze jaargang speelde hij tot nu toe 21 Eredivisieduels.

De ploeg van coach Henk Fraser praat nog met aanvoerder Thomas Kristensen, Tim Coremans, Timothy Derijck, Vito Wormgoor en Robert Zwinkels over het mogelijk verlengen van hun aflopende verbintenis.

De huidige nummer tien van de Eredivisie gaat sowieso verder met doelman Martin Hansen en rechtsback Tyronne Ebuehi. Beide spelers liggen door een gelichte optie vast tot medio 2018.

ADO werd eerder deze maand door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet naar de financieel zorgwekkende Categorie 1. Het AD meldt vrijdag dat een lening van 1,5 miljoen euro door een Duitse bank op het laatste moment niet is doorgegaan.

PEC Zwolle

Alle betaald voetbalclubs zijn verplicht om spelers met aflopende contracten voor 1 april op de hoogte te stellen van de toekomstplannen.

PEC Zwolle gaat niet verder met Boy de Jong, Abdel El Hasnaoui, Samet Bulut en Boban Lazic. Kevin Begois, Wouter Marinus en Dirk Marcellis mogen wel blijven.

Excelsior heeft aan Adil Auassar, Daan Bovenberg, Sander Fischer en de momenteel aan NAC Breda verhuurde Kevin van Diermen laten weten dat hun contract formeel wordt opgezegd.

De opties van Mike Havekotte, Marko Maletic en Tom Overtoom worden niet gelicht, terwijl Jurgen Mattheij nog wel zeker een jaar extra bij de de Rotterdammers zal blijven.

Willem II

Willem II heeft acht spelers medegedeeld dat hun verbintenis formeel is opgezegd. Onder hen de routiniers Robbie Haemhouts, Nick van der Velden, Frank van der Struijk en Robert Braber.

Ook de huidige arbeidsovereenkomst van David Meul, Nicky Kuiper, Justin Mathieu en Adam Nemec zal worden beëindigd. De club behoudt wel de mogelijkheid met deze spelers om tafel te gaan voor een nieuwe overeenkomst met andere voorwaarden.

Pas voor 1 juni hoeft Willem II duidelijkheid te verschaffen over de opties in de verbintenis van Anouar Kali en Lesly de Sa. De optie in het contract van Nigel Bertrams is wel al gelicht. 

Sparta

Jupiler League-koploper Sparta heeft elf spelers laten weten dat er volgend seizoen geen plaats meer is voor hen in de selectie.

De bekendste namen zijn Johan Voskamp en Christian Supusepa. Ook Huseyin Dogan en Romano van der Stoep krijgen geen nieuw contract aangeboden.

Sparta staat zes duels voor het einde van de competitie elf punten voor op VVV-Venlo en kan promotie naar de Eredivisie bijna niet meer missen. De Limburgse concurrent heeft ook nog een wedstrijd meer gespeeld.