De raad van commissarissen van de KNVB stuurt aan op de komst van een technisch directeur die het liefst komende zomer aan zijn werkzaamheden moet beginnen in Zeist.

Volgens het AD is de voetbalbond momenteel bezig met het opstellen van een profielschets voor de functie van technisch directeur.

Naar verluidt zal zeker Louis van Gaal worden gepolst of hij interesse heeft in deze baan.

De 64-jarige Amsterdammer heeft een doorlopend contract tot medio 2017 als manager van Manchester United, maar volgens verschillende Engelse media zal na dit seizoen José Mourinho werkzaam zijn op Old Trafford.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB meldde eind 2015 bij zijn herbenoeming al dat de kans groot is dat er een technisch directeur komt in Zeist.

"We gaan onze structuur opnieuw bekijken. De functie van technisch directeur komt ook aan bod."

Kritiek

De KNVB kreeg na de mislukte EK-voorronde veel kritiek vanwege de afwezigheid van een technisch directeur en bekende oud-topvoetballers in de leiding en raad van commissarissen.

Van Oostveen huldigde lange tijd het standpunt dat er nauwelijks werk is voor een technisch directeur bij de KNVB.

"Ik bedoelde dat we niets aan iemand hebben die maandag met bondscoach Danny Blind gaat koffie drinken en dinsdag aanschuift bij Fred Grim, de coach van Jong Oranje", verklaarde de bestuurder vorig jaar.

"Dan is de week snel voorbij. Maar er is misschien wel plek voor een technisch directeur als we het breder zien."