Bastian Schweinsteiger mist mogelijk het EK komende zomer in Frankrijk. De captain van Duitsland kampt opnieuw met een knieblessure.

De 31-jarige Schweinsteiger was net hersteld van een vergelijkbare kwetsuur toen hij woensdag geblesseerd de training van Duitsland moest verlaten.

Een MRI-scan bracht later op woensdag aan het licht dat de middenvelder van Manchester United enkele banden van zijn rechterknie opnieuw gedeeltelijk gescheurd heeft. Daardoor mist hij waarschijnlijk de rest van het Premier League-seizoen. Het wordt een race tegen de klok om het EK te halen.

"Het ziet er niet goed uit. Het is weer de binnenband van zijn knie", zei bondscoach Joachim Löw woensdag op de persconferentie van de Duitse ploeg, die zich voorbereid op de oefeninterlands tegen Engeland (zaterdag) en Italië (dinsdag).

Vierde EK

Mocht Schweinsteiger op tijd fit zijn dan wordt het zijn vierde EK. De 114-voudig international was er eerder bij in 2004, 2008 en 2012.

Twee jaar geleden werd Schweinsteiger wereldkampioen met Duitsland. Na het toernooi in Brazilië nam hij de aanvoerdersband over van Philipp Lahm, die een punt zette achter zijn interlandloopbaan.