Interim-manager Guus Hiddink is tevreden over de wijze waarop de talenten Bertrand Traoré, Kennedy en Ruben Loftus-Cheek zich manifesteren bij Chelsea.

"Ze zijn negentien, twintig jaar oud. Het is wat te veel gevraagd om al in de voetsporen van Frank Lampard, John Terry en Didier Drogba te treden, maar ze kunnen nuttige spelers worden", meldt Hiddink aan Sky Sports.

Traoré bracht afgelopen seizoen op huurbasis door bij Vitesse. Sinds Hiddink in december de ontslagen José Mourinho opvolgde, krijgt de aanvaller uit Burkina Faso steeds meer speeltijd.

"Hij ontwikkelt zich goed", vindt Hiddink. "Dat laat hij nu ook in wedstrijden zien. We zijn dagelijks met hem bezig."

De Achterhoeker blijft voorzichtig met de talenten. "De Premier League is een zware competitie, daarom laat ik ze zo nu en dan spelen. Het is moeilijk om meteen een sleutelspeler te zijn."

Trots

Na de uitschakeling in de Champions League en FA Cup heeft nummer tien Chelsea eigenlijk niets meer om voor te spelen dit seizoen.

"We doen een beroep op de trots van de spelers om er het maximale uit te halen", aldus Hiddink. "Uiteraard willen we ook zo hoog mogelijk eindigen."

Bekijk de stand in de Premier League