Rick Karsdorp meldde zich maandag ietwat verrast bij het spelershotel van het Nederlands elftal in Noordwijk. De Feyenoord-verdediger had niet verwacht dat hij zou worden opgeroepen.

"Ik zat niet bij de voorselectie, dus dit kwam zeker als een verrassing", aldus Karsdorp, die zich zondag al bij Jong Oranje had gemeld.

"Ik was pas tien minuten binnen en zat net op mijn kamer met Sven van Beek. Toen hoorde ik ineens dat ik bij Fred Grim, de bondscoach van Jong Oranje, moest komen. Hij vertelde vervolgens dat ik alsnog bij het grote Oranje moest komen. Dat was een fijne mededeling."

De 21-jarige Karsdorp, die vorig jaar ook al eens werd opgeroepen maar zich toen moest geblesseerd moest afmelden, had later op zondag ook nog even telefonisch contact met bondscoach Danny Blind.

"Hij zei dat ik voor de winter een goed niveau haalde en vorige week tegen Vitesse weer. Maar verder weet ik ook dat het na de winter minder ging, al gold dat lange tijd voor heel Feyenoord. Ook daarom had ik deze uitnodiging niet verwacht, maar ik ben er niet minder blij mee."

Stiekem

Karsdorp kwam zondag in beeld bij Blind nadat verdedigers Daryl Janmaat en Ron Vlaar zich geblesseerd hadden afgemeld. De Feyenoorder is met Joël Veltman en Timo Letschert de enige overgebleven optie in de selectie op de rechtsbackpositie voor de interlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (volgende week dinsdag).

"Ik heb stiekem al even bekeken wie er nog meer voor mijn positie zijn geselecteerd. Maar ik ga niet zeggen dat ik moet spelen, al hoop ik dat natuurlijk wel."

Mocht Karsdorp daadwerkelijk speelminuten krijgen, dan mag hij meteen flink aan de bak tegen op papier sterke tegenstanders. "Als ik dan toch mijn debuut mag maken, dan maar tegen Frankrijk of Engeland. Het zijn absolute toplanden, dus dan zie ik meteen waar ik sta."