Timo Letschert is trots dat hij zich maandag voor het eerst mocht melden bij het Nederlands elftal, maar de verdediger is ook van plan om zich meteen te laten zien op de training.

"Als klein jongetje keek ik op tegen mannen als Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Mooi dat dat soort grote jongens nu ineens mijn teamgenoten zijn, al mag ik niet teveel ontzag voor ze tonen", zei Letschert maandag na aankomst bij het spelershotel van Oranje in Noordwijk.

"Ik was een beetje gespannen vanmorgen, dat lijkt me niet meer dan normaal. Maar nu moet de knop om. Hopelijk kan ik de bondscoach overtuigen op de training en wie weet ook in een wedstrijd."

De 22-jarige verdediger van FC Utrecht hoeft zich niet te sparen omdat hij helemaal hersteld is nadat vorige week tegen ADO Den Haag zijn schouder uit de kom schoot. Letschert dacht toen nog dat hij een streep moest zetten door Oranje, dat oefent tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (volgende week dinsdag).

"Ik vreesde zelfs even dat het einde seizoen was. Het voelde niet goed en deed ontzettend pijn. Maar het viel gelukkig mee en ik heb er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn voor Oranje. Het is een achtbaan geweest, maar ik heb het gehaald. Ik ben topfit en kan hard de duels aan gaan."

"Het lijkt me ook niet verstandig om me in te houden. Ik beuk er gewoon in, ook op trainingen, want dat is mijn kracht. Daarom ben ik hier, de rem gaat er zeker niet op. Ik wil me laten zien aan de bondscoach."

Leuk gesprek

Zaterdag had Letschert al even telefonisch contact met Danny Blind, nadat hij een dag eerder definitief door de bondscoach bij de selectie was gevoegd. "Hij vroeg toen ook hoe het met mijn schouder ging. En verder ging het erover wat ik van Oranje verwacht. Het was een leuk gesprek."

Bij zijn club FC Utrecht kon Letschert daar niet over spreken, omdat verder niemand in de selectie van de 'Domstedelingen' ooit een uitnodiging voor Oranje kreeg.

"Als speler van Utrecht kom je ook niet snel in aanmerking voor het Nederlands elftal", beseft Letschert. "Ik had dit ook niet verwacht. Maar je ziet dat het wel mogelijk is als je hard werkt en goed presteert. Dan sta je uiteindelijk hier in Noordwijk. Het is een enorme eer."