Vincent Janssen wil de komende dagen bij het Nederlands elftal zijn uitstekende prestaties bij AZ een goed vervolg geven.

"Het gaat heel lekker bij AZ en zo wil ik de komende dagen doorgaan bij Oranje", zei de spits maandag na aankomst bij het spelershotel van het Nederlands elftal in Noordwijk.

"Maar ik vind het ook al heel mooi om hier te zijn”, vervolgde Janssen. "Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt en dan zie je dat dat tot mooie dingen kan leiden."

Met de oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (volgende week dinsdag) wachten er voor Janssen en Oranje op papier meteen zware wedstrijden. De spits rekent er nog niet op dat hij daadwerkelijk zijn debuut gaat maken.

"Ik moet eerst de bondscoach overtuigen op de trainingen. Hopelijk lukt dat, want het feit dat we meteen tegen grote landen als Engeland en Frankrijk spelen, maakt het misschien nog wel mooier om te debuteren. Ik ben heel benieuwd."

Droom

De 21-jarige geboren Brabander sprak de afgelopen dagen bij AZ met zijn ploeggenoot Ron Vlaar over Oranje, al haakte de verdediger zondag geblesseerd af.

"Ron vertelde me wat ik hier kan verwachten. Bijvoorbeeld dat ik alleen op een hotelkamer lig, dat is nieuw voor mij. Het is allemaal nieuw, maar dat maakt het alleen maar leuk."

Voor Janssen is zijn snelle ontwikkeling af en toe wel moeilijk te bevatten, omdat hij vorig seizoen nog voor Almere City FC in de Jupiler League speelde. Nu arriveert hij met twintig goals als topscorer van de Eredivisie bij Oranje.

"Als je het vergelijkt met een jaar geleden dan is er heel veel gebeurd. Van de Jupiler League naar Wembley, dat geeft wel aan hoe snel het is gegaan. Af en toe moet ik even in mijn arm knijpen of ik niet droom. Dan besef ik het nog niet helemaal, maar ik geniet er wel van."