De zware Champions League-wedstrijd van vorige week dinsdag tegen Atletico Madrid heeft volgens Jetro Willems zijn invloed gehad zondag in de met 2-0 verloren topper van PSV tegen Ajax.

"In de tweede helft zag ik dat Ajax fitter was. Dat is ook logisch. We hebben drie hele zware wedstrijden gehad en Ajax was midweeks vrij", aldus Willems, die ook baalt van het spel van zijn ploeg na rust.

"We speelden een goede eerste helft, al stonden we bij de 1-0 van Milik wel te slapen. Na die goal hebben we ons herpakt. We scoorden alleen niet. Helaas hebben we daarna een hele rommelige tweede helft op de mat gelegd. Het niveau ging naar beneden."

Voor rust viel Willems niet alleen op door zijn aanvallende spel, maar ook vanwege een harde overtreding op Mike van der Hoorn.

"Ik raakte hem wel, maar niet vol", zegt Willems, die geel kreeg voor de tackle. "Het was een terechte gele kaart, maar niet meer dan dat. Ik was alleen te laat, het was geen doodschop. Ik ben ook geen speler die expres een trap uitdeelt."

Jagen

Maandag komt de 21-jarige Willems weer een aantal spelers van Ajax tegen wanneer het Nederlands elftal in Noordwijk verzamelt voor de oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (dinsdag). De linksback verwacht dat het dan nog wel even over de topper zal gaan.

"De spelers van Ajax zullen er nog wel iets over zeggen. Maar ja, dat zou ik zelf ook doen. Daarna moeten we als een team richting de wedstrijden met Oranje."

Door de interlands vervolgt PSV de Eredivisie pas over twee weken met de lastige uitwedstrijd tegen AZ. Ajax speelt dan thuis tegen PEC Zwolle.

"De achterstand is twee punten. We moeten vol gaan jagen op Ajax", beseft Willems. "Ik denk dat Ajax in de laatste zes wedstrijden nog wel punten gaat laten liggen dus ik vertrouw erop dat het nog goedkomt voor PSV. We gaan er voor."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie