Het Nederlands elftal gaat in oranje en blauwe tenues op jacht naar eerherstel. Kledingsponsor Nike en de KNVB presenteerden maandag zowel het thuis- als het uitshirt van de nationale ploeg.

Het thuistenue bestaat uit een oranje shirt en oranje broekje, beide voorzien van een verticale blauwe baan over de zijkanten en blauwgekleurde logo's.

De outfit wordt gecompleteerd door blauwe sokken. Het uittenue bestaat uit twee tinten blauw. Volgens Nike zijn het shirt en broekje nassaublauw en de sokken lichtblauw.

''Het nieuwe tenue ziet er fantastisch uit'', zegt Riechedly Bazoer. ''We doen alles wat we kunnen om onze kwaliteiten te laten zien, als we dit tenue voor de eerste keer dragen tegen Frankrijk.''

''Spelen voor je land is het hoogtepunt voor een voetballer. We zijn klaar om te vechten voor het shirt en te laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan met de beste teams ter wereld.''

Petflessen

Zoals de laatste jaren gebruikelijk heeft de Amerikaanse fabrikant van sportkleding gebruikgemaakt van gerecyclede petflessen om het tenue te maken.

Oranje oefent vrijdag in Amsterdam tegen Franrkijk en stuit volgende week dinsdag in Londen op Engeland.