Manchester City-manager Manuel Pellegrini toonde zondagavond zijn frustraties over de 1-0 thuisnederlaag tegen Manchester United door abrupt een interview af te breken.

De Chileen was niet gecharmeerd van een vraag van een verslaggever van Sky Sports over de beroerde resultaten van City in thuisduels en besloot weg te lopen.

Even daarvoor meldde Pellegrini de verliesbeurt onbegrijpelijk te vinden. "Wij maakten 95 minuten lang het spel, maar we misten onze kansen. Eén fout deed ons de das om."

"In de beginfase kregen we al drie, vier uitstekende mogelijkheden. Misschien speelden we na hun treffer iets minder sterk, maar in de tweede helft haalden we weer een hoog niveau."

Ondanks de nederlaag handhaafde City zich op de vierde plaats in de Premier League. De concurrentie, bestaande uit Manchester United en West Ham United, hijgt de landskampioen van 2012 en 2014 echter in de nek.

"Dit waren drie heel belangrijke punten die we hebben verloren in de strijd om een Champions League-ticket, maar we geven niet op", aldus Pellegrini, die in de zomer wordt vervangen door de huidige Bayern München-trainer Josep Guardiola.