FC Twente stelt vijf oud-bestuurders, onder wie de voormalige voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan, persoonlijk aansprakelijk voor de schade die de club door hun toedoen heeft geleden of mogelijk in de toekomst zal lijden.

Van der Laan en Munsterman alsmede de voormalig commissarissen Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter hebben een brief van de club ontvangen met deze boodschap, zo bericht TC Tubantia.

FC Twente vindt dat het vijftal verantwoordelijkheid draagt voor onder meer de affaire rond investeringsmaatschappij Doyen en de afhandeling van de transfer van Dusan Tadic naar Southampton in de zomer van 2014.

De Tukkers hielden destijds een deel van de transfervergoeding geheim voor de KNVB.

Schuldsanering

FC Twente werkt aan een schuldsanering en moet voor 1 mei een akkoord hebben met de schuldeisers en een sluitende begroting kunnen presenteren, anders trekt de licentiecommissie van de KNVB de licentie in.

"Voor het voortbestaan van de club is het van cruciaal belang dat de betrokken ex-bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen en dat we op zeer korte termijn tot een nieuwe financiële overeenkomst met hen komen", aldus algemeen directeur Onno Jacobs van FC Twente.

"Alleen op die manier kunnen we onze licentie behouden en aanspraak maken op de garantstelling van de gemeente Enschede van 32 miljoen euro."

Verkeerde been

Ben Knüppe, die het onderzoek uitvoerde namens de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede, oordeelde dat FC Twente de KNVB bewust op het verkeerde been heeft gezet wat betreft de relatie met investeringsmaatschappij Doyen Sports Group.