Manager Louis van Gaal heeft er na de zege zondag op stadgenoot Manchester City (1-0) alle vertrouwen in dat Manchester United het seizoen zal afsluiten in de top vier van de Premier League.

"Als we vandaag hadden verloren of gelijkgespeeld dan was het gat met de top vier te groot geworden en was het heel moeilijk geworden. Deze zege was dus hard nodig", aldus Van Gaal na de belangrijke overwinning in het Etihad Stadium tegen de BBC.

Nummer zes United kwam door de derbyzege op één punt van nummer vier City. West Ham United staat vijfde met evenveel punten als de formatie van Van Gaal. De top vier in Engeland plaatst zich voor de Champions League.

"We hebben nu alles in eigen hand, al moeten we dan wel al onze wedstrijden winnen. Maar er wachten ons nog meer thuis- dan uitwedstrijden en we verliezen niet vaak op Old Trafford, dus we hebben een grote kans om in de top vier te eindigen", zei Van Gaal.

"Ik denk dat dit resultaat de spelers een boost en nieuw vertrouwen zal geven. Het was lang geleden dat United hier won, dus het is ook fantastisch voor de fans."

Trots

De oud-bondscoach van Oranje zag zijn ploeg de drie punten pakken door een goal van de 18-jarige Marcus Rashford in de zestiende minuut. Hij werd daarmee de jongste doelpuntenmaker in de derby van Manchester in de Premier League.

"Ik ben een trotse manager", zei Van Gaal. "Ik vond dat we fantastisch speelden in de eerste helft. De tweede helft was meer overleven, omdat we erg moe waren. We hadden namelijk maar twee dagen om te herstellen na het Europa League-duel met Liverpool en dat is bijna onmogelijk."

Van Gaal prees Rashford, die de laatste weken uit het niets zeer belangrijk is geworden voor de 'Mancunians' en nu in vier Premier League-wedstrijden drie keer heeft gescoord.

"Marcus is een echte spits die goals kan maken en daarom laat ik hem staan. Ik ben erg gecharmeerd van hem, maar hij is pas achttien, dus laten we afwachten hoe stabiel hij is."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League