De succesvolle comeback tegen Liverpool verleidde Southampton-manager Ronald Koeman zondag tot een sprint richting de supporters van de 'Saints'.

"Het was de eerste keer dat ik zoiets deed", aldus Koeman in gesprek met de BBC over zijn José Mourinho-achtige manier van juichen. De manager zette zijn sprint in nadat Sadio Mané voor de 3-2 zorgde.

"Ik heb een operatie aan mijn achillespees ondergaan, dus ik was er niet helemaal van overtuigd dat het goed zou gaan. Ik was zo blij voor mijn spelers."

Southampton knokte zich terug van een 2-0 achterstand en maakt nog steeds kans op een Europa League-ticket.

"Deze wedstrijd moesten we winnen, net als die van afgelopen week. We zijn gelukkig nog steeds in de race voor Europees voetbal. Dat gegeven wilde ik vieren met mijn spelers."

Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp kon zijn spelers weinig verwijten. "Waarom zou ik dat doen? Dit seizoen hebben we twintig duels meer afgewerkt dan Southampton. We waren gewoon niet meer zo fris na rust."

Klopps ploeg, die donderdag Manchester United uitschakelde in de Europa League, bezet de negende plaats in de Premier League.

"Ik weet niet of een plek in de top vier nog mogelijk is, deze nederlaag helpt natuurlijk niet."