Leicester City-manager Claudio Ranieri heeft het gevoel dat "bijna alle voetballiefhebbers" graag zien dat zijn ploeg dit seizoen beslag legt op de Engelse landstitel.

"Momenteel praat iedereen over ons. Niet alleen in Engeland, maar in de hele wereld", vertelt Ranieri aan de lokale krant Leicester Mercury.

"Bijna iedereen staat achter ons, dat geeft ons echt energie. Je hoort fans van andere clubs ook zeggen dat Leicester maar kampioen moet worden als hun eigen team het niet wordt."

De 'Foxes' rekenden zaterdag met 1-0 af met Crystal Palace, waardoor ze inmiddels acht punten meer hebben dan nummer twee Tottenham Hotspur, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Er zijn nog maar zeven speelrondes te gaan in de Premier League.

"Een tijdje terug zei ik dat we in de laatste bocht zaten, nu bevinden we ons op het laatste rechte stuk", aldus Ranieri, die nog steeds weigert zijn ploeg tot titelfavoriet uit te roepen.

"Het is echt niet eenvoudig voor ons, wij zijn Leicester. Clubs als Manchester United, Chelsea en Manchester City zeggen misschien dat het klaar is als ze een voorsprong van vijf of acht punten hebben. Wij doen dat niet."

Champions League

Ranieri kijkt niet verder dan één wedstrijd vooruit. "We zijn nu zeker van de Europa League en heel dicht bij het behalen van een Champions League-plek. Dat is nu het doel."

Na de interlandperiode neemt Leicester City het op zondag 3 april in eigen huis op tegen Southampton.

Bekijk de stand in de Premier League