Diego Simeone wilde het tijdstip van de uitwedstrijd tegen Sporting Gijon zaterdagavond niet als excuus aanvoeren voor de 2-1 nederlaag van Atletico Madrid.

De Argentijnse coach baalde echter wel van het feit dat zijn spelers maar drie rustdagen hadden na de slijtageslag tegen PSV in de achtste finales van de Champions League.

Het duel van Atletico begon zelfs al om 16.00 uur, zodat de Aziatische televisiekijkers op een 'fatsoenlijk' tijdstip af konden stemmen op de competitiewedstrijd.

"We zijn blij dat we als een topclub worden gezien. Want topclubs spelen om 16.00 uur en zijn live te zien in China. Dus eigenlijk moet ik heel vrolijk zijn", liet Simeone optekenen. "Maar ik wil het niet als excuus gebruiken."

Door de nederlaag heeft nummer twee Atletico Madrid inmiddels elf verliespunten meer dan FC Barcelona, dat zondag om 16.00 uur aantreedt tegen Villarreal in El Madrigal.

"Ons doel is om ten minste als derde te eindigen en een ticket voor de Champions League veilig te stellen", riep Simeone in herinnering. "We weten dat het nu moeilijk wordt om kampioen te worden."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division