Tevreden was trainer Giovanni van Bronckhorst allerminst na de moeizame overwinning van Feyenoord op De Graafschap (3-1), maar hij zag wel lichtpunten.

"We krabbelen zo langzamerhand weer wat op", meldde de 41-jarige trainer, die zijn ploeg de vierde overwinning op rij zag boeken in de Eredivisie en de vijfde in totaal.

Feyenoord heeft zodoende een slechte periode achter zich gelaten. "Dat geeft vertrouwen voor de nabije toekomst. Die grote serie met nederlagen ligt gelukkig achter ons."

Van Bronckhorst erkende wel dat Feyenoord slecht aan het duel tegen de Doetinchemmers begon. "Het eerste halfuur was verder onder ons niveau. De voorsprong die De Graafschap nam was op dat moment beslist niet onverdiend."

"Gelukkig ging daarna bij ons het tempo in het slot van de eerste helft omhoog en dat bleef zo na rust. Uiteindelijk konden we daardoor toch achteraf bezien vrij simpel winnen. Waarbij Bilal Basaçikoglu als invaller opnieuw een prima rol speelde. Hij bracht dreiging in onze aanvallen.''

Feyenoord is nog altijd derde in de Eredivisie met 49 punten uit 28 wedstrijden. Zondag kan AZ bij winst op FC Twente weer op gelijke hoogte komen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie