Coach Foppe de Haan van Heerenveen had geen goed woord over voor zijn ploeg na de 1-0 nederlaag in eigen huis tegen Heracles Almelo.

"Dit is natuurlijk een domper. Ik dacht echt dat we stappen hadden gemaakt, maar als ik naar eerste kwartier kijk, dan schrik ik me echt dood hoor. Gelukkig stond het in de rust slechts 1-0", zei De Haan na afloop tegen FOX Sports.  

De 72-jarige trainer had gehoopt dat de 1-1 remise bij koploper PSV van vorige week zijn ploeg aan meer vertrouwen zou helpen tegen Heracles. De Haan vond echter dat Heerenveen te weinig lef toonde.

"In de tweede helft hebben we wel meer gas gegeven, maar te weinig gecreëerd. Als je slecht start, kom je daar bijna nooit meer overheen. Dat was vandaag ook zo." 

Heerenveen-Heracles in beeld

Thuiswedstrijden

Heerenveen kreeg pas in de slotfase goede kansen op de gelijkmaker, maar de scherpte voorin ontbrak om ook daadwerkelijk te scoren. De Haan merkt dat Heerenveen het dit seizoen vooral in thuiswedstrijden laat afweten. 

"Misschien was het uitduel met PSV wel makkelijker, want toen hoefden we het spel niet te maken. Dit seizoen geven we met name in eigen stadion niet thuis als het erop aankomt. Net ijs waar we steeds doorheen zakken. Dat is wel de realiteit."