Voetbal

Hiddink klaar met discussie rond 'bijtincident' Diego Costa

Chelsea-trainer Guus Hiddink moest vrijdag in aanloop naar het duel met West Ham United vooral vragen beantwoorden over het gedrag van Diego Costa en liet weten wel klaar te zijn met de discussie rond de spits.

De Spanjaard zou vorige week in het FA Cup-duel met Everton middenvelder Gareth Barry hebben gebeten, al werd dat in eerste instantie door Costa zelf en later ook door Barry ontkend.

"Volgens mij zegt het statement van Barry genoeg", liet Hiddink blijken de kwestie te hebben afgesloten. "We zijn blij met de prestaties van Diego, maar hij moet zichzelf soms wat in de hand houden. Dat weet hij zelf ook."

Costa kreeg voor zijn woede-uitbarsting zijn tweede gele kaart en dus rood. Volgens Hiddink kloppen de verhalen niet dat bestuursleden van Chelsea onlangs Costa hebben aangesproken op zijn gedrag.

"Ik heb zelf wel meerdere keren met hem gepraat over zijn gedrag in het veld", zegt Hiddink. "Het is gewoon een kwestie van temperament. Als hij zich iets meer in kan houden, dan zet hij al stappen vooruit."

De thuiswedstrijd van Chelsea tegen West Ham United begint zaterdagmiddag om 16.00 uur.

Koeman

Southampton neem het zondagmiddag in eigen huis op tegen Liverpool. Ronald Koeman hoopt dat zijn spelers beter voor de dag komen dan eerder dit seizoen in de kwartfinales van de League Cup. 'The Saints' verloren toen met 6-1.

"Het gaat niet zozeer om het nemen van wraak, maar we moeten gewoon leren van onze fouten. We gaven ze ruimte om ons pijn te doen", zei Koeman op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel.

Eind december namen Liverpool en Southampton het tegen elkaar op in de League Cup. Hoewel Southampton al na een minuut op voorsprong kwam in eigen huis, was het Liverpool dat domineerde.

"Toen bleek wel dat een goede start niet altijd genoeg is", aldus Koeman. "We moeten leren compacter en agressiever te spelen. Het wordt in ieder geval een moeilijke wedstrijd die we net als vorige week tegen Stoke City absoluut moeten winnen."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie