Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is benieuwd hoe zijn ploeg zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap reageert op de afwezigheid van de geschorste Dirk Kuijt.

De aanvoerder van de Rotterdammers kreeg zondag in het uitduel met Vitesse een gele kaart en moet daardoor voor het eerst dit seizoen een wedstrijd missen.

"Maar we hebben genoeg mogelijkheden binnen de selectie om zijn afwezigheid op te vangen", aldus Van Bronckhorst vrijdag op de website van Feyenoord in aanloop naar het treffen met De Graafschap.

"Het is interessant om te zien hoe anderen het gaan invullen, hoe het team reageert op Dirks afwezigheid. Daar ben ik nieuwsgierig naar."

Van Bronckhorst liet nog niet los wie Kuijt tegen De Graafschap zal vervangen. Wel zei de 41-jarige trainer tevreden te zijn over Bilal Basacikoglu, die zondag tegen Vitesse inviel en scoorde.

"Ik ben heel erg blij met Bilal. Aan het begin van het seizoen is hij bij veel van onze doelpunten betrokken geweest. De laatste weken heeft hij weer vaak een beslissende rol."

De wedstrijd tussen nummer drie Feyenoord en nummer zeventien De Graafschap begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Bekijk de stand in de Eredivisie