De Boer stelt dat verlies in topper tegen PSV 'dodelijk' zou zijn

Ajax-trainer Frank de Boer denkt dat de uitschakeling van PSV dinsdag in de Champions League weinig effect zal hebben op de Eredivisietopper van zondag in Eindhoven.

"Ik verwacht niet dat de teleurstelling zal doorwerken bij PSV", aldus De Boer vrijdag op zijn persconferentie in de aanloop naar het duel met de Eindhovenaren. "Ik denk dat ze veel complimenten hebben gekregen, dus ze zullen meer trots dan teleurgesteld zijn."

De Brabanders speelden dinsdag in Madrid met 0-0 gelijk tegen Atletico, maar werden na strafschoppen uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. De Boer is vol lof over het spel van PSV in Estadio Vicente Calderón.

"Ze hebben hun tactische concept heel goed uitgevoerd. Ze hebben het fantastisch gedaan in de Champions League, dat is een heel groot compliment waard."

Toch benadrukte de coach van de Amsterdammers dat hij "zeker weet" dat er voor zijn ploeg iets te halen zal zijn in het Philips Stadion. "Wij hebben namelijk ook een heel goede selectie."

Training Ajax voor topper tegen PSV

Cruciaal

Nummer twee Ajax gaat de topper in met een achterstand van één punt op koploper PSV. Na de wedstrijd van zondag zijn er nog maar zes wedstrijden te spelen.

"We gaan honderd procent voor de winst, maar verliezen zou absoluut dodelijk zijn", aldus De Boer. "Ik denk namelijk niet dat PSV nog heel veel wedstrijden gaat verliezen, aangezien ze uit de beker en nu ook uit Europa zijn."

De oud-international weet dat zijn ploeg beter voor de dag zal moeten komen dan begin oktober in de thuiswedstrijd tegen de enige rivaal om de titel. De regerend landskampioen won in de Arena met 2-1 door twee goals van Gaston Pereiro. "Wat we in de thuiswedstrijd hebben laten zien, leek nergens op."

De Boer verwacht niet dat PSV zondag in een 5-3-2-systeem zal spelen, zoals het dinsdag wel deed tegen Atletico. "Ik ga ervan uit dat ze gewoon 4-3-3 spelen en als ze dat niet doen, dan hebben we daar ook een antwoord op."

PSV-Ajax begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie