Voetbal

Vitesse zet Leerdam weer uit selectie na kritisch interview

Kelvin Leerdam is vrijdag voor de tweede keer dit seizoen door de leiding van Vitesse uit de selectie gezet van de Arnhemmers.

Aanleiding voor de verbanning is een interview met de 25-jarige verdediger deze week in het weekblad Voetbal International.

In het vraaggesprek liet Leerdam weten dat hij voor zijn gevoel geen eerlijke kans krijgt in het eerste elftal van Vitesse. Hij moet het zeker sinds de winterstop veelal doen met invalbeurten.

"Hij heeft de club in diskrediet gebracht. Ik ben teleurgesteld in hem", zegt trainer Rob Maas tegen Omroep Gelderland.

Volgens de coach, die niet wil zeggen over welke uitspraken hij specifiek gevallen is, zal het bestuur bepalen hoe lang de straf zal duren en of de back nog een boete krijgt. "Dit is een zaak die naar boven toe gaat, hij behoort in ieder geval niet meer tot mijn selectie."

Volgens VI heeft Vitesse het bewuste artikel afgelopen zondag ingezien. Op dinsdag en woensdag trainde Leerdam gewoon nog mee met het eerste elftal, maar na publicatie van het interview op woensdag moest hij zich toch melden bij de directie.

Verbannen

De oud-speler van Feyenoord speelt al sinds het seizoen 2013/2014 bij Vitesse. In zijn eerste seizoen viel hij op door als rechtsback acht keer te scoren in de Eredivisie.

Deze jaargang kwam Leerdam nog maar tot vijftien optredens in de competitie.

Het is niet de eerste keer dat Leerdam dit seizoen uit de selectie is gezet. In januari werd hij wegens een 'gebrekkige instelling' ook al gestraft door Vitesse.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie