Voetbal

Van Gaal beseft dat duel met City cruciaal wordt voor United

Manchester United-manager Louis van Gaal is zich ervan bewust dat de derby zondag tegen Manchester City van cruciaal belang is door de uitschakeling in de Europa League tegen Liverpool.

Het Europese avontuur van de 'Red Devils' eindigde donderdag door een 1-1 gelijkspel op Old Trafford. Daardoor is een goede eindklassering in de Premier League nog de enige kans op plaatsing voor Europees voetbal in het nieuwe seizoen.

"We moeten van City winnen, want dat is nu nog de enige kans om ons te kwalificeren voor de Champions League", beseft Van Gaal tegenover de BBC.

Volgens de 64-jarige Amsterdammer is zijn ploeg het gewend om met de druk om te gaan die de stadsderby tegen City met zich meebrengt. "De verwachtingen zijn zoals altijd hoog. Dat weten we en daar kunnen we mee omgaan."

"Ik hoop dat de wedstrijd tegen City zondag de ommekeer betekent. We zullen hetzelfde doen als tegen Liverpool."

Tevreden

Van Gaal is ondanks de uitschakeling tegen Liverpool tevreden over zijn ploeg. "Ik ben niet boos en ook niet gefrustreerd. We hebben veel kansen gehad, maar Liverpool maakte het uitdoelpunt. Dat maakte het verschil."

De wedstrijd tussen City en United begint zondagmiddag om 17.00 uur in het Etihad Stadium. Nummer vier City heeft een voorsprong van vier punten op de formatie van Van Gaal.

In de Premier League plaatsen de eerste drie clubs zich aan het einde van het seizoen rechtstreeks voor de Champions League. De nummer vier komt uit in de voorronde van het miljoenenbal.

Bekijk de stand in de Premier League

Tip de redactie