Voetbal

Ook UEFA beboet Tarasov voor tonen Poetin-shirt

Dmitri Tarasov moet van de UEFA nog eens 5.000 euro betalen voor zijn steunbetuiging aan de Russische president Vladimir Poetin.

De speler van Lokomotiv Moskou kreeg volgens Russische media van zijn club eerder al een boete van 300.000 euro en nu heeft ook de Europese voetbalbond hem beboet.

Na de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe in de Europa League vorige maand toonde Tarasov een wit shirt met daarop een afbeelding van Poetin en de tekst 'De meest beschaafde president ooit'.

Dat viel slecht in Turkije, gezien de spanningen met Rusland. De verhoudingen staan sinds het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turken in het grensgebied met Syrië op scherp.

De UEFA verbiedt politieke en religieuzegen op het veld bij internationale wedstrijden en besloot daardoor om Tarasov een boete te geven.

United

De Europese voetbalbond maakte ook bekend dat Manchester United en Liverpool zijn aangeklaagd naar aanleiding van de return in de achtste finales van de Europa League van donderdagavond (1-1).

De fans van de aartsrivalen gingen met elkaar op de vuist op de tribunes van Old Trafford en supporters van beide ploegen gooiden objecten op het veld. Liverpool moet zich bovendien verantwoorden voor illegaal gezang van zijn fans.

De disciplinaire commissie van de UEFA zal de zaak op 19 mei behandelen.

Het United van manager Louis van Gaal werd door het gelijkspel in eigen huis uitgeschakeld in Europa.

Tip de redactie