Voetbal

Valencia-coach Neville ontkent dat hij scheidsrechter heeft beledigd

Trainer Gary Neville werd donderdag naar de tribune gestuurd in het Europa League-duel van Valencia met Athletic Bilbao (2-1), maar dat gebeurde in de ogen van de Engelsman ten onrechte.

Het doelpunt van de bezoekers kwam tot stand nadat er hands gemaakt leek te worden. De scheidsrechter keurde de treffer van Aritz Aduriz goed en stuurde niet veel later Neville weg na aanmerkingen op de leiding.

"Ik heb de scheidsrechter niet beledigd", is Neville volgens Sky Sports echter stellig. "Ik wil de uitschakeling ook niet op hem afschuiven."

"We hadden met vier of vijf doelpunten verschil kunnen winnen. Ik heb een heel goede wedstrijd van mijn ploeg gezien. Maar we zijn uitgeschakeld, dus het was een slechte avond."

Valencia nam via doelpunten van Santi Mina en Aderlan Santos de leiding in Estadio Mestalla, maar de treffer van Aduriz was voor Bilbao na de 1-0 zege in de heenwedstrijd genoeg voor een plek in de kwartfinales.

Trots

Neville volgde begin december de opgestapte Nuno op in Valencia. De resultaten onder leiding van de voormalig verdediger van Manchester United vallen tot dusver tegen, maar hij zag tegen Bilbao veel aanknopingspunten.

"Dit was onze beste wedstrijd sinds ik hier ben en ik denk dat de supporters trots zijn. Dit is een teleurstelling, maar vanavond gingen we tot het uiterste. Deze lijn moeten we doortrekken."

Valencia speelt zondag in de Primera Division thuis tegen Celta de Vigo. De ploeg uit de sinaasappelstad staat momenteel twaalfde in de competitie met 34 punten uit 29 wedstrijden.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division

Tip de redactie