Voetbal

Teleurgestelde Van Gaal vindt dat er meer in had gezeten voor United

Louis van Gaal was donderdag bijzonder gedesillusioneerd nadat zijn Manchester United in de return tegen Liverpool de kans had laten lopen op een kwartfinaleticket in de Europa League.

"Erg teleurstellend", treurde de Nederlandse manager na afloop van het gelijkspel (1-1) op Old Trafford dat niet genoeg bleek na de eerdere 2-0 nederlaag op Anfield Road.

"We hadden de kans kunnen hebben, dat is het gevoel dat overheerst in de kleedkamer. We creëerden genoeg kansen om de winst te grijpen", analyseerde Van Gaal, die besefte dat zijn 'Red Devils' door de aanvalsdrang na de 1-0 wel tegen een counter op kon lopen tegen Liverpool.

Vlak voor het rustsignaal sloegen de bezoekers toe via uitblinker Philippe Coutinho. "We waren in de rust allemaal zo teleurgesteld over de manier waarop we dat doelpunt incasseerden. Ik ben ervan overtuigd dat er meer in had gezeten als die goal niet viel."

In de tweede helft leek United tegen beter weten in nog wat af te willen dwingen, maar dat gebeurde zonder overtuiging. "We hadden nog wel kansen, bijvoorbeeld Fellaini twee keer. Maar je weet dat je drie keer moet scoren en dat is niet al te gemakkelijk."

Geluk

Van Gaal moest zo over twee duels zijn meerdere erkennen in Liverpool, waarvoor hij nog wel een compliment overhad. "Zij gaven alles, meer dan dat zelfs. Het stemt me tevreden dat de fans dat ook zagen en voor hen applaudisseerden na de wedstrijd."

Toch plaatste de oud-bondscoach nog een kanttekening bij de uitschakeling. "Liverpool had een week vrij, terwijl wij tegen West Ham United moesten spelen. Je hebt ook wat geluk nodig, maar als je dat als coach zegt is het nooit goed."

Bekijk de uitslagen in de Europa League

Tip de redactie