Voetbal

Hoedt sneuvelt met Lazio tegen Sparta Praag in Europa League

Wesley Hoedt is donderdag met Lazio verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van de Europa League. De Italianen gingen voor eigen publiek met 3-0 onderuit tegen Sparta Praag.

Het heenduel in Tsjechië eindigde vorige week nog in een gelijkspel (1-1), maar de Romeinen konden in de return niet profiteren van het thuisvoordeel.

Halverwege stond het door goals van Borek Dockal, Ladislav Krejci en Lukas Julis al 3-0 in Stadio Olimpico. Na de hervatting slaagde Lazio, dat vier keer moest scoren, er niet meer in om de marge te verkleinen.

Stefan de Vrij, Ricardo Kishna en Edson Braafheid zaten niet in de wedstrijdselectie van trainer Stefano Pioli, die Hoedt negentig minuten liet staan.

Met de uitschakeling van Lazio zijn er geen Italiaanse clubs meer actief in Europa. Woensdag sneuvelde Juventus nog in de Champions League na een spektakelstuk tegen Bayern München (4-2 verlies na verlenging).

Valencia

In Spanje wist Valencia zich niet voldoende te herstellen van de uitnederlaag (1-0) tegen Athletic Bilbao. De thuiszege in Mestalla bleek niet genoeg voor de ploeg van Gary Neville: 2-1.

Santi Mina en Aderlan Santos waren al voor rust trefzeker namens het in de competitie kwakkelende Valencia. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal maakte Aritz Aduriz echter de bevrijdende 2-1 voor de Basken, die zich door het cruciale uitdoelpunt onder de laatste acht clubs in de Europa League schaarden.

Bilbao mocht zich wel gelukkig prijzen dat de scheidsrechter een handsbal niet opmerkte. De woedende Neville werd na commentaar op de leiding nog naar de tribunes gestuurd.

Villarreal

Bayer Leverkusen slaagde er niet in de verloren heenwedstrijd tegen Villarreal goed te maken. In Duitsland werd het donderdag 0-0, waardoor de bezoekers genoeg hadden aan de 2-0 zege in Spanje.

Vrijdag wordt er om 13.00 uur geloot voor de kwartfinales, die op 7 en 14 april worden gespeeld.

Bekijk de uitslagen in de Europa League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie