Voetbal

Ook Blatter officieel in beroep tegen schorsing bij sporttribunaal CAS

Sepp Blatter heeft bij het internationale sporttribunaal CAS officieel beroep aangetekend tegen de schorsing die hem werd opgelegd door de ethische commissie van de FIFA.

De voormalige voorzitter van de wereldvoetbalbond werd onlangs voor zes jaar geschorst vanwege een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro aan UEFA-preses Michel Platini in 2011.

Aanvankelijk wilde de FIFA de Zwitser voor acht jaar verbannen uit het voetbal, maar die straf werd vorige maand teruggebracht tot zes jaar vanwege al het werk dat hij verricht heeft voor de voetbalwereld.

De 80-jarige Blatter vindt die strafvermindering echter nog niet genoeg en pleit nu voor volledige kwijtschelding van zijn schorsing, meldt het CAS.

Platini ging vorige maand al in beroep tegen zijn schorsing voor zes jaar. Beide bestuuders mogen zich door de schorsing zes jaar lang niet bezighouden met voetbalgerelateerde activiteiten.

Het CAS hoopt in mei uitspraak te kunnen doen in de zaak.

Boete

Blatter, die zich nu tot 8 oktober 2021 niet met voetbal bezig mag houden, is ook een bedrag van 45.000 euro schuldig aan de FIFA.

Direct na de uitspraak van de beroepscommissie van de wereldvoetbalbond kondigde de Zwitser al aan in beroep te gaan. "Ik ben heel teleurgesteld in deze uitspraak. Uiteraard stap ik naar het CAS."

De oud-voorzitter heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn en dat de betaling aan Platini legitiem was. De Fransman zou tussen 1999 en 2002 werkzaamheden hebben verricht voor Blatter.

Twee dagen na de uitspraak op 24 februari werd bekend dat Blatter als FIFA-voorzitter werd opgevolgd door zijn landgenoot Gianni Infantino.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie