Voetbal

Van Gaal wil dat United gelooft in ommekeer tegen Liverpool

Louis van Gaal weet dat het voor Manchester United donderdag in de return tegen Liverpool een heel lastige opgave wordt om de kwartfinales van de Europa League te bereiken, maar de manager gelooft dat zijn ploeg voor een verrassing kan zorgen.

"Het wordt een heel grote uitdaging om met minimaal twee doelpunten verschil van Liverpool te winnen, maar we moeten erin geloven dat het gaat lukken", aldus Van Gaal woensdag op een persconferentie in Manchester. "De fans kunnen morgen een heel grote rol gaan spelen."

United verloor vorige week op Anfield met 2-0 door goals van Daniel Sturridge (strafschop) en Roberto Firmino. Een tegentreffer op Old Trafford betekent daarom dat de thuisploeg minimaal vier keer moet scoren om door te gaan.

"Maar we denken niet aan het incasseren van treffer; we denken alleen maar aan het maken van goals."

Van Gaal wilde weinig kwijt over zijn strijdplan en opstelling. "Ons plan is om druk te zetten en compact te spelen. De eerste helft vorige week was absoluut niet onze beste helft. We moeten veel beter spelen willen we een kans hebben om morgen te winnen."

"We hebben altijd een goed resultaat nodig, want daar betalen de fans voor. We moeten alleen maar denken: we moeten Liverpool verslaan met 2-0 en dat moet binnen negentig minuten. We hebben dit seizoen al eens twee goals gemaakt in drie of vier minuten, dus het is mogelijk."

Herrera

Middenvelder Ander Herrera, die naast Van Gaal zat bij de persconferentie, put vertrouwen uit de thuiswedstrijd tegen Liverpool dit seizoen in de Premier League, die de 'Red Devils' half september met 3-1 wonnen.

"We hebben daarmee een goed voorbeeld van hoe we tegen hen moeten spelen. En thuis voelen we ons altijd sterker."

De Spanjaard was het niet eens met de stelling dat United vorige week in Liverpool niet voldoende vechtlust liet zien.

"We vechten elke wedstrijd. Je kunt nooit zeggen dat wij niet willen winnen en niet willen vechten, iedereen moet ons dat respect tonen. Ja, we moeten veel beter spelen en daarvoor krijgen we morgen een kans."

Van Gaal meldde dat Bastian Schweinsteiger na zijn rentree vorige week nog niet fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen en dat Antonio Valencia en Ashley Young niet voldoende hersteld zijn om in de selectie te zitten.

Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp stelde op zijn persmoment dat zijn ploeg moet "vergeten" dat het met 2-0 voor staat.

"We moeten gewoon weer opnieuw een heel goede wedstrijd spelen. Ik kijk heel erg uit naar de return."

Manchester United-Liverpool begint donderdagavond om 21.05 uur.

Bekijk het programma in de Europa League

Tip de redactie