Voetbal

Eigenaar Wang doet ADO opnieuw belofte te zullen betalen

ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang weet nog niet wanneer hij het door hem beloofde geld over kan maken. Hij heeft wel aangegeven zijn best te doen om het geld over te maken. Dat schrijft de Haagse wethouder Tom de Bruijn woensdag in een brief.

Wang was vorige week na lange tijd weer op bezoek in Den Haag. Volgens ADO had de Chinees de club 3,7 miljoen euro beloofd, maar betaling is tot nu toe uitgebleven.

De leiding van de Haagse Eredivisieclub wachtte de afgelopen maanden een paar keer tevergeefs op de komst van Wang.

Wang, die via zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is, meldde zich eind vorig jaar af voor een aandeelhoudersvergadering en liet in januari weer een vergadering aan zich voorbij gaan.

De Aziaat was daardoor al sinds september niet meer bij ADO geweest en nadien ontstonden er grote problemen omdat hij en United Vansen nog niets hebben waargemaakt van de beloofde investeringen.

Onder curatele

De club dreigt door het uitblijven van de beloofde 3,7 miljoen euro onder curatele gesteld te worden door de KNVB en de directie baalde daar openlijk van.

Afgelopen winter konden er door de financiële problemen ook geen spelers worden aangetrokken.

In januari zei Wang wel dat hij er vertrouwen in heeft dat hij en ADO op één lijn zullen komen, al vindt hij wel dat de club beter moet gaan communiceren met China.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie