Voetbal

Benzema haalt uit naar Franse premier Valls over 'voorbeeldfunctie'

Karim Benzema heeft dinsdag uitgehaald naar de Franse premier Manuel Valls, die vindt dat de spits niet mag terugkeren in de nationale ploeg zolang hij als verdachte is aangemerkt in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena.

"Hij voldoet nog niet aan de voorwaarden om weer opgeroepen te worden", verklaarde Valls tegenover de Franse omroep RMC. "Hij wordt nog onderzocht."

Benzema werd vanwege zijn vermeende medeplichtigheid bij de afpersing van ploeggenoot Valbuena, die een geldbedrag moest betalen om te voorkomen dat een seksfilmpje online verscheen, sinds november niet meer opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps.

"Een groot sportman moet een voorbeeldfunctie vervullen", zei Valls, die vindt dat voetbal een zaak van nationaal belang is. "Je moet voorzichtig zijn, want alle acties en beslissingen liggen onder een vergrootglas."

Desalniettemin was de premier van mening dat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de Franse voetbalbond FFF en Deschamps ligt. "Hij moet het best mogelijke team selecteren."

Benzema

Benzema had later op dinsdag geen goed woord over voor Valls. "Ik ben al twaalf jaar prof", reageerde de 28-jarige aanvaller van Real Madrid op Twitter. "541 wedstrijden, 0 rode kaarten en 11 gele kaarten! En dan durven zekere mensen het over mijn voorbeeldfunctie te hebben?"

Vorige maand hief een Franse het contactverbod van Benzema en Valbuena op. Daardoor zouden beide spelers weer tegelijkertijd opgeroepen kunnen worden voor 'Les Bleus', al wil de FFF dat het geschil eerst juridisch wordt opgelost.

Benzema, 81-voudig international van de gastheer van het EK van komende zomer, heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de afpersing van de speler van Olympique Lyon.

Tip de redactie