Voetbal

Leicester-manager Ranieri schrijft Arsenal en City nog niet af

De Engelse titelstrijd lijkt na zeges in de dertigste speelronde een race te worden tussen Leicester City en Tottenham Hotspur, maar Leicester-manager Claudio Ranieri wil Arsenal en Manchester City nog niet afschrijven.

"De titelrace is nog open", zei Ranieri in gesprek met de BBC na de 1-0 zege van zijn ploeg maandagavond op Newcastle United.

Leicester heeft met nog acht wedstrijden te spelen een voorsprong van vijf punten op nummer twee Tottenham Hotspur, dat zondag met 2-0 won bij Aston Villa. Arsenal en Manchester City geven respectievelijk elf en twaalf punten toe op de verrassende koploper, maar hebben wel een duel minder gespeeld.

Leicester, dat vorig seizoen op de valreep degradatie uit de Premier League wist te voorkomen, jaagt op de tweede landstitel uit de clubhistorie en de eerste sinds 1929.

"Er zijn heel veel mensen die daar al van dromen, maar wij moeten gewoon hard blijven werken", aldus Ranieri. "We moeten elke wedstrijd vechten. Onze focus ligt nu op het duel met Crystal Palace van zaterdag, dat wordt ook weer lastig."

"Ik begrijp dat heel veel mensen over de hele wereld het over Leicester hebben, maar wij moeten kalm blijven en ons werk blijven doen", vervolgde de 64-jarige Italiaan op de persconferentie.

Omhaal

De 'Foxes' boekten tegen degradatiekandidaat Newcastle hun achttiende zege van het seizoen door een omhaal van Shinji Okazaki halverwege de eerste helft.

Ranieri was ondanks de 1-0 voorsprong boos op zijn ploeg in de rust. "We speelden niet compact en verloren ontzettend vaak in de bal in de eerste helft. Na rust was het een stuk beter."

"Het was niet een van onze beste wedstrijden, maar de ploeg toonde wel een fantastische inzet."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie