Voetbal

Dick Lukkien volgend seizoen trainer van FC Emmen

Dick Lukkien is vanaf volgend seizoen de trainer van FC Emmen. De geboren Winschotenaar is nu nog de assistent van Erwin van de Looi bij FC Groningen.

Hij is een tweejarig contract overeengekomen bij de Drentse club uit de Jupiler League, die vijfde staat en nog volop meedoet voor de play-offs.

Lukkien volgt assistent-trainer Gert Heerkes op, die na het onverwachte vertrek van Marcel Keizer vorige maand naar SC Cambuur de honneurs waarneemt. Heerkes krijgt tot het einde van het seizoen versterking van Jan Korte als assistent.

Op de website van FC Emmen gaf Lukkien aan dat hij blij is met zijn nieuwe club. "Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar blijdschap is de emotie die overheerst. Emmen doet het dit seizoen goed, is een club in ontwikkeling en er staan goede spelers. Ik zal veel van ze vergen, vooral passie en beleving in het spel.''

Faber

Lukkien had graag na dit seizoen de positie van de vertrekkende Van de Looi overgenomen bij FC Groningen, maar de club uit het hoge noorden koos onlangs voor Ernest Faber.

"Natuurlijk was het mijn ambitie om Erwin bij FC Groningen op te volgen. Dat dit niet is gelukt, is een teleurstelling'', liet hij weten aan Vl.

"Maar ik ben ook nuchter, ik had al vrij snel door dat ik niet echt in de wedstrijd zat en vanaf dat moment heb ik doorgeschakeld."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie