'Puntenverlies Ajax geeft PSV ander gevoel voor duel met Atletico'

Trainer Phillip Cocu merkt dat hij met PSV anders naar het Champions League-duel met Atletico Madrid toeleeft nu de Eindhovenaren door een misstap van Ajax koploper zijn gebleven in de Eredivisie.

De Eindhovenaren verspeelden zaterdag punten tegen sc Heerenveen (1-1), maar nummer twee Ajax deed een dag later hetzelfde door in eigen huis niet verder te komen dan 2-2 tegen NEC.

"Het puntenverlies van Ajax heeft een positieve invloed op ons, dat geeft een ander gevoel dat je mee kan nemen naar de wedstrijd", zei Cocu maandag op de persconferentie.

De trainer stelde wel dat PSV sowieso gemotiveerd zal zijn. "Een grote Champions League-wedstrijd spelen in zo'n vol en sfeervol stadion moet een speler een goed gevoel geven."

De Eindhovenaren zijn met 21 spelers afgereisd naar Madrid. Adam Maher ontbreekt in de selectie. Cocu wilde zijn opstelling maandagavond nog niet prijsgeven.

Strafschoppen

PSV hield Atletico drie weken geleden in Eindhoven op 0-0, maar dat betekent niet dat Cocu zijn ploeg puur op de counter laat spelen in Estadio Vicente Calderon.

"Ik zou nu niet tekenen voor 0-0 en strafschoppen. We gaan ons best doen en willen voetballen. Ik ken de kwaliteiten van Atletico, het wordt een lastige wedstrijd. We gaan ons best doen en geloven in ons eigen kunnen."

Torres

Diego Simeone, de trainer van Atletico, kan dinsdag weer een beroep doen op Fernando Torres. De spits ontbrak afgelopen weekeinde in het competitieduel met Deportivo la Coruña vanwege een lichte knieblessure.

Verdediger Stefan Savic en middenvelders Tiago, Oliver en Thomas Teye ontbreken in de selectie van Simeone, die achttien spelers opriep. Simeone verwacht een zinderende sfeer in het stadion.

"Zeker in grote wedstrijden krijgen we een geweldige respons van de tribunes'', aldus de Argentijn, die waarschuwde voor de kracht van PSV. "Die ligt in de tegenaanval, ze weten dan heel goed de ruimtes te benutten. Maar wij zijn bezig aan een goede reeks en hopen die voort te zetten.''

De return tussen Atletico Madrid en PSV in de achtste finales van de Champions League begint dinsdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Engelsman Mark Clattenburg.

Atletico Madrid-PSV wordt dinsdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie