Voetbal

sc Heerenveen in gesprek met Willem II-trainer Streppel

sc Heerenveen ziet in Willem II-trainer Jurgen Streppel de ideale kandidaat om na dit seizoen Foppe de Haan op te volgen als hoofdtrainer.

De eredivisionist bevestigt tegenover FOX Sports in gesprek te zijn met de 46-jarige oefenmeester, maar laat ook weten dat er "nog geen akkoord is bereikt".

In Tilburg heeft Streppel nog een contract tot medio 2017. Met Willem II staat hij momenteel vijftiende in de competitie met 25 punten uit 27 duels.

Streppel is na Frank de Boer van Ajax de langstzittende trainer in de Eredivisie. Hij begon in 2011 bij Willem II en degradeerde in 2013 met de Tilburgers, om een jaar later weer terug te keren op het hoogste niveau.

Vorige maand werd Streppel al in verband met FC Groningen, waar Erwin van de Looi na dit seizoen vertrekt. De Willem II-trainer ontkende toen in onderhandeling te zijn.

Lodeweges

Bij sc Heerenveen stapte trainer Dwight Lodeweges in oktober op. De 72-jarige De Haan nam vervolgens het stokje over en maakt het seizoen af in het Abe Lenstra Stadion.

Met de Friezen staat hij momenteel op de dertiende plaats in de Eredivisie met 34 punten uit 27 wedstrijden. Zaterdag werd koploper PSV in Eindhoven op een 1-1 gelijkspel gehouden.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie