Voetbal

Ajax verlengt contract Riedewald wederom met één seizoen

Ajax heeft voor de derde keer in drie jaar het contract van Jairo Riedewald verlengd. De verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt nu tot medio 2020.

Het vorige contract van Riedewald, dat hij vorig jaar mei ondertekende, liep tot medio 2019. Ook in 2014 werd de verbintenis van drievoudig international al opengebroken.

Riedewald veroverde dit seizoen een basisplaats bij Ajax en debuteerde in het Nederlands elftal. De in Haarlem geboren linkspoot zal deze jaargang waarschijnlijk niet meer in actie komen nadat hij begin februari in de met 2-1 gewonnen Klassieker tegen Feyenoord zijn enkel brak.

"Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren", zegt de drievoudig international maandag op de site van Ajax. "Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig wat betreft de revalidatie."

"Mentaal en fysiek gezien gaat het goed. Het liefste wil ik dit seizoen nog een wedstrijd meepikken, of dat nu in Ajax 1 of Jong Ajax is. Maar lukt dat niet, dan richt ik me op volgend seizoen."

Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars is de contractverlenging van Riedewald "een goed signaal" naar de spelers van Ajax. "Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal, dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dit stappenplan is Jairo een voorbeeld."

Debuut

Riedewald is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Ajax, waarvoor hij sinds 2007 uitkomt.

Hij maakte eind 2013 zijn officiële debuut voor het eerste elftal van de Amsterdammers in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels (3-0). De verdediger heeft voorlopig 45 Eredivisieduels achter zijn naam staan.

Lees meer over:
Tip de redactie