Voetbal

Leicester City-coach Ranieri al blij met Europa League-ticket

Hoewel zijn team al geruime tijd de Premier League-ranglijst aanvoert en vijf verliespunten minder heeft dan de eerste achtervolger is Leicester City-manager Claudio Ranieri al blij als zijn team zich plaatst voor de Europa League.

"We zijn geen favoriet voor de titel, dat zijn uiteraard de andere clubs", zegt Ranieri in The Guardian. "We moeten gewoon strijden en zien waar we stranden."

"Straks kunnen we misschien zeggen: 'Moet je kijken, we hebben de Europa League gehaald. Fantastisch.' Of daarna: 'Ongelooflijk, we staan in de Champions League.' We bekijken het gewoon wedstrijd voor wedstrijd, stap voor stap."

Leicester City ontvangt maandagavond het zwalkende Newcastle United in de wetenschap dat de voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur weer kan worden vergroot tot vijf punten.

"Ons doel is voorlopig de Europa League. Het zou toch ongelooflijk zijn als we dat halen? Daarna kijken we wel hoeveel wedstrijden we nog hebben."

Handhaven

Ranieri zal Leicester nooit als belangrijkste kampioenskandidaat beschouwen. "Nou ja, wel als we vijf punten los staan met één duel te gaan. Geloof me, we zijn al kampioen geworden door ons te handhaven."

De Italiaan verwacht een moeilijke wedstrijd tegen laagvlieger Newcastle, dat vrijdag manager Steve McClaren de laan uitstuurde en verving door Rafael Benitez.

"Zij staan er slecht voor, dat maakt het een lastig duel. Newcastle vecht om te overleven. Ik snap niet dat ze zo laag staan gezien hun goede spelers en hun uitgavenpatroon."

Bekijk de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie