Voetbal

Hiddink vindt dat Everton het op 'bijtende' Costa gemunt had

Guus Hiddink wilde zich na de uitschakeling van Chelsea in de FA Cup nog niet te veel uitlaten over Diego Costa, die met rood werd weggestuurd nadat hij zijn tanden leek te zetten in tegenstander Gareth Barry.

"Everton had het de hele wedstrijd al op hem gemunt", bagatelliseert de 69-jarige Achterhoeker de actie van de Spanjaard. "Maar ik heb het nog niet teruggezien, dus ik kan er nu verder nog niets zinnigs over zeggen."

Costa moest in de 84e minuut inrukken nadat hij werd neergehaald en verhaal ging halen bij Barry. Daarbij leek de spits zijn tanden in de middenvelder te zetten en ook een kopstootachtige beweging te maken.

"Het was een pittige wedstrijd, voor alle spelers. Ze zaten de hele tijd al een beetje achter hem aan. De scheidsrechter hoeft hem niet te beschermen, maar moet het wel opmerken wanneer ze het op hem gemunt hebben."

De spits was niet helemaal okselfris, maar mocht toch beginnen van Hiddink. "Dat wisten ze en daarom zochten ze hem, maar dat is toegestaan. Het was een combinatie van zijn fysieke gesteldheid en de provocaties. Hij moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen voor het incident."

Emotie

Chelsea keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan op Goodison Park, wat ook de eindstand bleek. Uitgerekend Romelu Lukaku, oud-spits van de 'Blues', velde het vonnis over de Londenaren.

Toch was de Nederlandse oefenmeester mild voor zijn elftal, dat woensdag ook al werd uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League na een tweede nederlaag tegen Paris Saint-Germain.

"De emotie overheerst nog, maar als ik rustig nadenk moet ik zeggen dat het team het zeventig minuten best aardig deed", analyseert Hiddink. "Toen scoorden zij en was de energie op bij ons. Ik kan niet klagen over onze instelling, maar de scherpte was weg."

Trots

Hoewel Chelsea na de uitschakeling geen kans meer maakt op een prijs, is de interim-manager blij met de progressie die hij heeft geboekt met de regerend landskampioen. "Iedereen weet waar we stonden. De eerste taak was om de degradatiezone te verlaten en we zijn van de zestiende naar de tiende plek geklommen."

In het restant van het seizoen staat er nu echter niets meer op het spel voor de 'Blues. "Het is belangrijk dat we het dan ook nog op kunnen brengen. We zullen met trots spelen voor de fans."

Tip de redactie